Waarom een visum voor Turkije aanvragen?

Wanneer u als Nederlander of Belg op reis gaat naar Turkije, dan is het nodig om in het bezit te zijn van een geldig visum voor Turkije. In het verleden kon u dit visum aanschaffen in Turkije zelf, bijvoorbeeld op de luchthaven of bij een andere grensovergang. Vanaf 2015 is dit (officieel) echter niet meer mogelijk en is het alleen nog maar mogelijk om online een visum voor Turkije te bestellen. Overigens is het niet voor iedere nationaliteit verplicht om een visum voor Turkije aan te vragen. Zo mogen Duitsers zonder visum naar Turkije reizen.

Een visum is een officieel bewijs dat u toegang heeft tot een land. Als u in het bezit bent van een visum voor Turkije dan betekent het dus dat de overheid u toestemming tot het land verschaft. Dit betekent dus dat Snelvisum.nl een doorgeefluik is van uw visumaanvraag. De aanvraag die u indient bij Snelvisum, dienen wij vervolgens in bij de Turkse overheid. Mocht uw aanvraag dus (onverhoopt) worden geweigerd, dan is dat een beslissing van de Turkse overheid. Zonder geldig Turks visum komt u het land niet in. Wanneer u toch de grens weet te passeren zonder visum, dan bent u illegaal in het land.

Lees hier meer over de visumplicht voor Turkije

Geldigheid van een visum voor Turkije

Een visum voor Turkije is zes maanden geldig. In deze zes maanden mag u zich maximaal 90 dagen (dus geen drie maanden) binnen de landsgrenzen van Turkije bevinden. Mocht u langer in Turkije willen verblijven, dan zijn daar andere documenten voor nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan studentenvisa, werkvisa en verblijfsvergunningen. Voor de aanvraag van deze documenten kunt u het beste contact opnemen met de Turkse ambassade in Nederland of België.

Een visum voor Turkije is een zogenaamd multi-entry visum. Dit betekent dat u meerdere keren naar Turkije kunt reizen met één visum. Een voorbeeld kan zijn dat u in de maand juni een week op vakantie naar Turkije gaat en vervolgens in oktober weer een week. Dit kan dus op hetzelfde visum. Let er hierbij wel op dat u het visum niet te vroeg aanvraagt zoals hieronder beschreven staat.

Vanaf wanneer kan ik een visum aanvragen?

Bij Snelvisum.nl adviseren we u altijd om ruim op tijd uw visum voor Turkije aan te vragen. Het visum is immers zes maanden geldig. Toch is het slechts mogelijk om drie maanden van te voren uw visum aan te vragen. Voor die tijd wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen door de Turkse overheid. Let er ook op dat het aanvragen van een e-visum voor Turkije niet meer mogelijk is op de dag van vertrek. U dient uw aanvraag minimaal 24 uur van te voren in te dienen. Bestel direct een visum voor Turkije.

Visum aanvragen

Vraag eenvoudig een Visum voor Turkije aan via Snelvisum.nl. Hier vindt u informatie over uw aanvraag en kunt u veilig een visum aanvragen voor Turkije. Op die manier reist u onbezorgd naar Turkije.